سمنان- ایرنا- مدیرکل اداره زمین شناسی و اکتشاف معدنی استان سمنان گفت: ۴۵ فقره نقشه از ۵۹ نقشه در مقیاس یکصدهزارم مورد نیاز استان سمنان تهیه شده و ۶ نقشه در دست تهیه است.
یاسر وکیل زاده روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: برخی از نقشهها از مجموع ۵۹ نقشه در مقیاس یکصدهزارم مورد نیاز استان سمنان مربوط به مناطق کویری است که به علت صعب العبور بودن، ظرفیت معدنی پایین ناحیه و پراکندگی کانونهای جمعیتی تهیه نشده است.
وکیلزاده تصریح کرد: در واقع این نقشهها مقیاس کوچکی از پدیدههای زمین شناسی هستند که برای تفسیر پدیدههای زمین شناسی، بیان تاریخ زمین شناسی منطقه و ترتیب رسوبگذاری واتفاقات گذشته مورد استفاده قرار میگیرند.
وی اظهار داشت: مشاهده تشکیلات زمین با وسعت زیاد آنها در حالت معمولی با چشم غیر ممکن است و نقشههای زمین شناسی اساسی ترین وسیله انجام تحقیقات درباره وضعیت زمین بدون مشاهده تمام عوامل است.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان سمنان گفت: هر کدام از واحدهای تشکیلات زمین شناسی روی نقشه ها با رنگ مخصوص به خود نشان داده می شوند و شیب و امتداد طبقات و همچنین گسلها و چینها با علامات و نشانههای معینی مشخص میشوند.
به گزارش ایرنا، نقشههای زمینشناسی کاربردی در مقیاس یک بیست و پنجهزارم از لایههای اطلاعات پایه هر کشور به شمار میروند که در طرحهای عمرانی، صنعتی، توسعهای و غیره کاربرد اساسی دارند.
علاوه بر این نقشههای زمینشناسی کاربردی یک بیست و پنجهزارم در انجام تحقیقات لرزهخیزی، لغزش، آتشفشان، پهنه بندی خطر، مخاطراتطبیعیو غیره به عنوان نقشههای مبنا و پایه کاربرد دارند.
سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور متولی تهیه نقشههای زمینشناسی در مقیاسهای یکدویست و پنجاه هزارم و یکصدهزارم را به پایان رسانده است.
اکنون با توجه به نیاز کشور به اطلاعات پایه زمینشناسی دقیق و کاربردی، طرح تهیه نقشههای زمینشناسی کاربردی با مقیاس یکبیست و پنجهزارم در ۶ لایه موضوعی مختلف در دستور کار این سازمان قرار دارد.