EN

شناسایی کانی های سنگین

شناسایی کانی های سنگین

تاریخ 1397/08/07 تعداد بازدید 14065
کپی آدرس این مطلب

مطالعه نمونه‌های کانی سنگین
کانی سنگین: به کلیه کانی‌هایی که داری وزن مخصوصی بالاتر از3 gr/cm89/2 می باشند اطلاق می‌گردد.
مرحله مطالعه کانی سنگین: در این مرحله نمونه‌های آماده سازی شده بر اساس خواص مخصوص کانی‌ها توسط میکروسکوپ بینوکولر مورد مطالعه قرار می گیرد . البته در برخی موارد از روش‌های مختلف میکروشیمی به عنوان ابزار کمکی جهت مطالعه و شناسایی دقیق کانی‌های سنگین نیز استفاده می شود.
نمونه ها پس از آماده سازی در سه تیوپ جداسازی می‌شوند که بر اساس شدت خاصیت مغناطیسی به سه قسمت AA با خاصیت مغناطیسی شدید،AV با خاصیت مغناطیسی متوسط و NM فاقد خاصیت مغناطیسی تفکیک می‌شوند.از جمله کانی‌هایی که در این سه جدایش قرار می‌گیرند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
AA: مگنتیت، پیروتیت، تیتانومگنتیت و ...
AV: ایلمنیت، کرومیت،اسپینل و ...
NM: زیرکن، روتیل، آناتاز، انواع کانی‌های مس،سرب،روی و...
1- تشخیص انواع کانیها در زیر میکروسکوپ بینوکولر با استفاده از خواص فیزیکی آنها مانند رنگ ، جلا، سختی، سیستم تبلور و نیز آزمایشهای میکروشیمی انجام می گیرد.
2-آزمایشهای میکروشیمی شامل انجام آزمایشهای مختلف شیمیایی بر روی کانیها جهت تعیین نوع عنصر موجود در فرمول شیمیایی کانی و در نهایت جهت تشخیص نام کانی صورت می‌گیرد.
3-‌همچنین از دستگاه نور ماورای بنفش (UV) نیز برای تشخیص انواع کانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که نسبت به اشعه ماورا‌بنفش واکنش دارند استفاده می‌شود که از آن جمله می توان از کانی شئلیت که حاوی تنگستن می باشد نام برد.
با تعیین نسبت اندازه‌های NM,AV,AA نسبت به یکدیگر و همچنین نسبت کانیهای تشکیل دهنده هر کانی در سه بخش AA،AV،NM و انجام محاسبات ریاضی با استفاده از فرمول مخصوص میزان گرم در تن یا ppm کانیها در یک نمونه کانی سنگین مشخص می‌گردد.
فرم خام مطالعه کانی سنگین در پیوست آورده شده است.
4-از مطالعات کانی سنگین برای تشخیص و تعیین مقدار طلا در رسوبات آبرفتی و نمونه‌های سنگی خردایش شده استفاده می شود که شامل اطلاعات زیر می‌باشد:
1. تعیین قطر ذرات طلا
2. میزان گرد شدگی ذرات طلا
3. شکل دانه و تعداد ذرات طلا در یک نمونه
از موارد ذکر شده می‌توان جهت بررسی فاصله ذرات طلا از منبع اولیه و میزان حمل‌شدگی آنها استفاده نمود.
برای تعیین قطر دانه ها از روش مختلف می‌توان استفاده کرد که مهمترین آن تعیین ابعاد ذرات(طول،عرض،ضخامت) توسط میکرومتر می‌باشد.
براساس میزان حمل‌شدگی ذرات طلا می‌توان آنها را به انواع زاویه دار، نیمه‌‌گرد شده ،گرد شده و کاملاً گرد شده تقسیم بندی نمود.
شکل دانه‌ها را می‌توان تا حدودی بدست آورد که براساس جدول ضمیمه‌ شده به انواع رشته‌ ای، دانه ای، ورقه ای و یا اسفنجی تقسیم می‌شوند.

کانیهای فلوریت - سینابر و طلا در نمونه کانی سنگین
نظرات:

loader

از معدن تا صنعت، همراه شما هستیم

© کلیه حقوق و محتوای این سایت متعلق به شرکت کانساران بینالود می باشد .
طراحی، پیاده سازی و پشتیبانی توسط اینتک