مدیرکل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال باختری از انجام مطالعه برای ۴۰ محدوده اکتشافی در محدوده شمال باختری توسط این سازمان خبر داد.
ادامه مطلبیافته های زمین شناختی سالیان اخیر محققان پژوهشکده علوم زمین در همکاری با پژوهشگران داخلی و بین المللی نشان از تردید جدی در خصوص ماهیت گسلی افرازهای موسوم به "گسل های شمال و جنوب ری و کهریزک" دارد؛ چراکه این افرازها با ویژگی ها و ماهیت ساختاری شناخته شده از گسل ها مطابقت ندارد.
ادامه مطلببه گزارش می متالز، عنایت الله رحیمی در نشست بررسی وضعیت معادن و اقدامات ایمیدرو در استان فارس که در محل استانداری برگزار شد، افزود: خوشبختانه با اقدامات زیربنایی و اکتشافی ایمیدرو طی ۲ سال اخیر، توسعه معدن و صنایع معدنی در استان فارس تسریع شده است.
ادامه مطلبمی متالز - «حیدر ضیغمی»، مشاور مدیرعامل و مدیر گروه روابط عمومی شرکت ملی صنایع مس ایران، «بهروز رحمتی»، معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس و «شهریار متوکل»، مدیر اکتشافات شرکت به همراه «حسن محمدزاده»، فرماندار چالدران و «رضا فلاح»، بخشدار دشتک چالدران از پهنه اکتشافی سیه چشمه واقع در چالدران آذربایجان غربی بازدید کردند.
ادامه مطلبگروه جامعه: رئیس انجمن زمین شناسی ایران با تاکید بر اینکه دماوند توان زلزله خیزی بالای ۳ ریشتر ندارد، گفت: همه آتشفشان های دنیا معمولا دارای یک مخزن ماگمایی (ماده مذاب) هستند، اگر مخزن موجود در آتشفشان سرد و به اصطلاع بلوری شده باشد، آتشفشان دیگر فعالیت نخواهد داشت، شواهد نشان از آن دارد که دماوند دارای مخزن مگمایی مذاب نیست.
ادامه مطلببه اعتقاد محققان لرزه زمین ساخت رخداد خوشه ای خردلرزه ها در جنوب فیروزکوه، در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری بخش خاوری شهر تهران بوده که پهنه تلاقی قطعه خاوری گسل "مشا" با بخش باختری پهنه گسلی "فیروزکوه" بوده است.
ادامه مطلبرییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به امضای تفاهم نامه سه جانبه گفت: بر این اساس، نسبت به شناسایی و پی جویی معادن سیستان و بلوچستان اقدام خواهد شد.
ادامه مطلببیرجند- نماینده خانه معدن ایران از راه اندازی کمیته گوهر سنگ ها در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: خراسان جنوبی استانی مورد توجه در حوزه گوهر سنگ ها است.
ادامه مطلبدانشمندان "دانشگاه ساوت همپتون"(university of southampton) انگلیس در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند تا سال ۲۰۲۵ میزان کربن دی اکسید جو بیش از هر زمان دیگری طی ۳.۳ میلیون سال گذشته خواهد بود.
ادامه مطلببه گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ میلیارد تن ذخایر کشف شده و ۵۷ میلیارد تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی های معدنی به حساب می آید. این درحالیست که تولیدات معدنی تنها ۰.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد.
ادامه مطلببه دنبال سفر استانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس این سازمان به استان فارس چالش های پیش روی فعالیت های علوم زمین در در این استان با حضور متولیان و فعالان بخش علوم زمین این استان بررسی و بر لزوم توسعه فعالیت ها در این زمینه و همچنین فعال سازی هر چه بیشتر معادن تاکید شد.
ادامه مطلبعناصر نادر خاکی ۱۷ عنصر را در برمی گیرد که در جدول مندلیف در گروه لانتانیت ها قرار دارند. همچنین خاک های نادر را می توان به دو گروه سبک و سنگین تقسیم کرد که گروه دوم ذخایر کمتری دارند اما باارزش تر هستند. درباره اقدامات سازمان زمین شناسی برای رشد این عناصر باید گفت وقتی ما کار اکتشاف را انجام می دهیم، پیگیر یافتن عناصر مختلف هستیم.
ادامه مطلبتغییر اقلیم و افزایش گازهای گلخانه ای در حال گسترش و توجه به دانشگاه ها و پژوهش های محققان حلقه مفقوده برنامه ریزی است.
ادامه مطلبرئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: این سازمان دو برنامه مهم شناسایی مواد معدنی و پایش مخاطرات طبیعی را دنبال می کند که در صورت توجه ویژه به این پتانسیل ها، تاثیرات مهمی را در توسعه اهداف پیش رو خواهد داشت.
ادامه مطلب